Hvordan strikker man raglan ovenfra og ned

Hvordan strikker man raglan ovenfra og ned

Raglan er en populær strikketeknik, der bruges til at skabe en smuk og sømløs overgang mellem ærmer og krop i en trøje eller sweater. At strikke raglan ovenfra og ned er en praktisk metode, der giver dig mulighed for at tilpasse pasformen og længden på ærmerne, mens du strikker. Lad os udforske trinene til hvordan man strikker raglan ovenfra og ned.

1. Tag mål og beregn maskeantal

Start med at tage mål af dit bryst, ærmlængde og skulderbredde for at bestemme det nødvendige maskeantal. Brug disse mål til at beregne antallet af masker, du skal slå op for kroppen og ærmerne, og sørg for at tilføje ekstra masker til raglanudtagningerne.

2. Slå masker op og start med halsudskæringen

Slå det beregnede antal masker op for halsudskæringen og begynd at strikke frem og tilbage i retstrikning eller en anden ønsket mønsterkant. Når halsudskæringen er færdig, kan du begynde at samle masker op langs kanterne for at starte kroppen og ærmerne.

3. Start raglanudtagningerne

Når maskerne er samlet op, begynder du at arbejde raglanudtagningerne. Disse udtages skiftevis på hver side af markørerne, der adskiller kroppen og ærmerne. Dette skaber de skrå linjer, der giver raglanen dens karakteristiske form.

4. Form kroppen og ærmerne

Fortsæt med at strikke kroppen og ærmerne samtidigt, idet du fortsætter med raglanudtagningerne, indtil du når den ønskede længde på både krop og ærmer. Du kan tilpasse længden af både kroppen og ærmerne efter dine præferencer.

5. Afslutning

Når du har strikket raglanen til den ønskede længde, kan du afslutte arbejdet med en passende kantafslutning, f.eks. en ribkant eller en elastisk kant. Sørg for at hæfte ender og blokere dit arbejde for at opnå det bedste resultat.

Konklusion

At strikke raglan ovenfra og ned er en alsidig teknik, der giver dig mulighed for at tilpasse pasformen og længden på din trøje eller sweater, mens du strikker.

Ved at følge disse trin og tilpasse mønstret efter dine præferencer kan du skabe en smuk og sømløs raglan, der passer perfekt til dig.

Så gå videre og prøv at strikke raglan ovenfra og ned i dit næste strikkeprojekt, og nyd fornøjelsen ved at skabe noget unikt og personligt med dine egne hænder.

Se også: Hvor måles overvidde på strik?

Scroll to Top