Hvor måles overvidde på strik

Hvor måles overvidde på strik

At tage mål er en vigtig del af at strikke beklædningsgenstande, da det sikrer, at dit færdige projekt passer korrekt. En af de vigtigste målinger er overvidden, da den bestemmer, hvorvidt en sweater, trøje eller cardigan passer over brystet og skuldrene. Men hvor skal man egentlig måle overvidden på et strikket stykke? Her er en guide til hvor overvidde måles på strik.

1. Forstå overvidde

Overvidden refererer til den afstand, der måles rundt om den bredeste del af brystet, normalt over brystvorterne og under armhulerne. Denne måling er vigtig, da den sikrer, at dit strikkede stykke passer korrekt og ikke er for stramt eller for løst.

2. Vælg det rigtige tidspunkt at måle

Det er vigtigt at måle overvidden på det tidspunkt, hvor du eller den, der skal bære det færdige projekt, har den mest naturlige kropsform. Dette kan være om morgenen før morgenmaden eller senere på dagen, når kroppen har haft tid til at slappe af.

3. Placer målebåndet korrekt

Når du er klar til at tage målingen, skal du sørge for at placere målebåndet vandret rundt om brystet på den bredeste del. Målebåndet skal være stramt, men ikke stramt nok til at klemme eller deformere kroppen.

4. Tag målingen

Når målebåndet er på plads, skal du sørge for, at det er lige hele vejen rundt om kroppen, og læs derefter målingen i centimeter eller tommer. Dette vil være din overvidde måling.

5. Skriv målingen ned

Når du har taget målingen, er det en god idé at skrive den ned sammen med andre relevante målinger, såsom længde og ærmelængde. Dette gør det lettere at følge opskriften og sikre, at dit færdige projekt passer korrekt.

6. Juster mønsteret efter behov

Når du har målt overvidden, kan du justere mønsteret efter behov for at sikre, at dit færdige projekt passer korrekt. Dette kan omfatte at tilpasse antallet af masker eller ændre størrelsen på pindene for at opnå den ønskede størrelse.

At måle overvidden korrekt er afgørende for at sikre, at dit strikkede stykke passer korrekt og ser godt ud på kroppen. Ved at følge disse trin kan du nemt tage denne vigtige måling og justere dit mønster efter behov for at opnå det bedste resultat.

Se også: Hvordan strikker man med perler?

Scroll to Top